Financiering

Om de permanente circuits voor de motorcross overeind te houden, is er vanuit de KNMV en MON de stichting MX-masterplan opgericht. De stichting zet zich in voor de verenigingen door belangenbehartiging en het verkrijgen of aanscherpen van de juiste vergunningen. De financiering is hierin een cruciaal onderdeel. Wij vertellen je graag meer.

 

MX-Masterplan is er dankzij jou

Jij maakt het werk van MX-Masterplan mogelijk! Om de belangenbehartiging te ondersteunen vragen we een jaarlijkse bijdrage van €48,- per rijder. Als je zowel bij MON als KNMV een licentie hebt, hoef je natuurlijk maar één keer dit bedrag te betalen. Jouw bijdrage komt direct ten goede aan vergunningstrajecten, gele vlagsystemen en duurzaamheidsprojecten van de clubs.

 

Werken vanuit het solidariteitsprincipe

MX-Masterplan werkt vanuit het solidariteitsprincipe. Deze werkwijze is strategisch en heeft als doel zo veel mogelijk trainingscircuits verspreid door Nederland te behouden.

De solidariteit kenmerkt zich door het feit dat de ene club meer financiële middelen beschikbaar krijgt dan een andere club. We kunnen ons voorstellen dat dit soms oneerlijk kan overkomen, alleen is de verdeling verdedigbaar en strategisch. Beeld je eens in dat bij het wegvallen van een crossclub de toestroom naar overgebleven clubs wordt belast. Het kan dan voorkomen dat deze clubs de hoeveelheid rijders niet aan kan en hierdoor beperkingen gaan gelden. Om de procedures eerlijk en soepel te laten verlopen heeft het bestuur van MX-Masterplan “spelregels” opgesteld. Door deze spelregels is het bestuur van een crossclub op de hoogte van waar ze aan moeten voldoen om in aanmerking te komen voor een financiële bijdrage.

Samen kunnen we dus veel clubs helpen en behouden. Met de juiste vergunningen houden we de banen open. Kortom: doen we NX, geen MX!

 

Meer lezen of op de hoogte blijven?

We houden alle MX-rijders op de hoogte middels nieuwsbrieven die we alle crosslicentiehouders sturen, maar ook als nieuws- en archief item te vinden zijn op de website.

Lees hier meer!