Wat is de werkwijze van MX-Masterplan?

Beeld: Lars Breuren

Bij MX-Masterplan streven we ernaar om clubs optimaal te ondersteunen. Om dit te realiseren, hanteren we een gestructureerde en doelgerichte werkwijze. Uiteraard kunnen we niet alle clubs tegelijk helpen. Maar hoe gaan we dan precies te werk? We nemen je graag mee in onze werkwijze.

Vergunningen

Om een crossbaan operationeel te houden, is een ‘’complete vergunning’’ essentieel. Een complete vergunning bestaat uit een positieve bestemming (het bestemmingsplan), waarbij het crosscircuit op de locatie is toegestaan, evenals een omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning bepaalt cruciale aspecten zoals de geluidsniveaus en openingstijden.

 

Circuitverdeling in drie groepen

Alle clubs die aangesloten zijn bij KNMV en MON worden ingedeeld in drie groepen, elk met hun eigen kenmerken:

  • Groen: clubs met een positieve bestemming en omgevingsvergunning;
  • Oranje: clubs met een positieve bestemming, maar geen omgevingsvergunning;
  • Rood: clubs zonder een positieve bestemming en geen omgevingsvergunning.

Jaarlijks worden binnen elke groep een aantal clubs bovenaan de lijst geplaatst. Deze aanpak zorgt voor een eerlijke en evenwichtige benadering.

 

Solidariteitsprincipe

De bovengenoemde clubs worden beoordeeld volgens het solidariteitsprincipe. Hierbij wordt gekeken naar het aantal leden en de afstand tot andere clubs. Hoe groter het aantal leden en hoe verder de afstand tot andere clubs, des te hoger de betreffende club op de lijst wordt geplaatst.

Zo werken we samen aan de toekomst van motorcrossclubs in Nederland.