MX-Masterplan vergoedingen crossclubs

Zoals bekend zet MX-Masterplan zich in voor het bestaansrecht van Nederlandse motorclubs. We helpen clubs bij het verkrijgen van de juiste vergunningen. Dit zijn vaak lange en kostbare trajecten. Maar wat hebben we al ontzettend mooie resultaten mogen boeken, mede dankzij jouw bijdrage!

In deze nieuwsbrief nemen we je mee in een aantal succesverhalen.

 

MCCT Terschelling

MCCT Terschelling heeft nagenoeg alle zaken rond voor de juiste vergunning. De positieve uitspraak van vergunning door de gemeente is per e-mail bevestigd. Dus een heerlijke toekomst voor MCCT is geborgd.

https://www.facebook.com/people/Mcct-Terschelling/100008714589299

 

MSV NOV te Heerde

Na een strijd van 17 jaar heeft Gerrit-Jan Vierhuizen eindelijk de vergunning binnen. Het resultaat mag er dan zeker zijn. Met deze vergunning mag de club namelijk 21 uur per week crossactiviteiten aanbieden.

Gerrit-Jan: “We zijn enorm blij want we mogen namelijk 7 dagen in de week open en zijn dus flexibel in ons aanbod” http://www.msv-nov.nl

 

MC Prikkedam te Makkinga

MC de Prikkedam is al erg lang verwikkeld een strijd met voor het verkrijgen van een juist bestemmingsplan. De raad van staten heeft een uitspraak gedaan over het bestemmingsplan en dat is zeer positief. De vervolgstap is de juiste vergunning verkrijgen maar dit ziet er erg goed uit. Het MX-Masterplan heeft op dit moment een financiële bijdrage kunnen leveren van een kleine € 6.000.

https://prikkedam.nl/

 

MAC Lierop te Lierop

MAC Lierop draait op dit moment op een overgangsvergunning en daarnaast worden de juiste stappen gezet voor het verkrijgen van de gewenste vergunning. Het MX-Masterplan heeft financieel een deel kunnen bijdragen aan de kosten die gemaakt zijn. MAC Lierop is nog niet helemaal bij de eindstreep maar de goede richting is ingezet. Het MX-Masterplan heeft voor nu een bijdrage kunnen leveren van een kleine €10.000.

http://www.maclierop.nl/

 

MC Dalfsen te Dalfsen

MC Dalfsen wil uitbreiden in haar openingstijden met bijpassende aantal rijders. Dit vraagt om de nodige stappen en de eerste stappen zijn gezet. MC Dalfsen heeft vanuit het MX-Masterplan de eerste vergoeding ontvangen van zo’n € 6.500.

https://www.mcdalfsen.nl/

 

Halmac te Halle

Halmac was vanuit het MX-Masterplan de eerste crossclub die geholpen is met het verkrijgen van een juiste vergunning en dit is samen succesvol afgerond. Het MX-Masterplan heeft Halmac kunnen helpen met €30.000. Het MX-Masterplan kijkt nu samen met Halmac naar een passend veiligheidssysteem.

https://halmac.nl/

 

Veiligheidssystem

Het MX-Masterplan betaalt de helft van de kosten bij de aanleg van een digitaal vlaggensysteem, tot een maximum van €25.000. De club is vervolgens zelf eigenaar van het systeem. De rol van het MX-Masterplan zit ‘m in een stuk advies en het bij elkaar brengen van de clubs en leveranciers. Hopelijk kunnen we als MX-Masterplan een mooie financiële bijdrage leveren.

TCD te Hummelo

In één van onze vorige uitingen was al te zien dat TCD Hummelo een waarde cheque van €25.000 had ontvangen voor de aanleg van haar veiligheidssysteem. Het veiligheidssysteem is volledig in gebruik gesteld met vrijwilligers en de leverancier Eye Track. https://tcd-hummelo.nl/

 

MC Boekel te Boekel

Het MX-Masterplan heeft MC Boekel kunnen ondersteunen bij de vergoeding van haar veiligheidssysteem met een kleine €3.800 www.mcboekel.nl

 

MAC Veldhoven te Eindhoven 

MAC Veldhoven heeft haar vergunning voor elkaar en kon met haar veiligheidssysteem in combinatie met een telsysteem haar circuit toegang verder uitrusten. Het MX-Masterplan heeft daarbij zo’n € 3.200 bijgedragen. http://delandsard.nl/

 

Naast alle concrete successen en uitbetalingen zijn er vanuit het MX-Masterplan diverse vooronderzoeken gestart om te kijken wat de beste route is om te komen tot een juiste vergunning voor de verschillende crossclubs. Hierover zullen we in onze volgende uitingen meer aandacht aan besteden. Al met al worden er mooie stappen gezet om de crossclubs de juiste ondersteuning te bieden.