TCD-Hummelo wint 2e prijs voor meest duurzame sportaccommodatie


Binnen TCD-Hummelo staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Deze toewijding heeft de club de afgelopen jaren tot een voorbeeld van verduurzaming gemaakt. Het clubterrein ‘’De Heksenplas’’ is in grote mate voorzien van elementen die niet alleen de duurzaamheid, maar ook de biodiversiteit stimuleren. Zo is de club loods voorzien van zonnepanelen, hangen er op diverse plekken vogelhuizen en is er een waar insectenhotel, zijn er natuurvennen en wordt er veel aan gedaan het natuurlijke landschap te behouden. TCD-Hummelo omarmt duidelijk de filosofie dat motorcross en de natuur naast elkaar kunnen floreren, zolang je er maar wat voor doet.

De vele inspanningen van de club en haar leden zijn dan nu ook bekroond met een prachtige prijs voor de op één na meest duurzame sportaccommodatie van Nederland.

Gefilmd door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Dit geweldige nieuws kwam ook het Ministerie van landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit te oren. Ter gelegenheid hiervan heeft het Ministerie een filmopname gemaakt bij de club. Tijdens deze opname waren zowel wij, MX-Masterplan, als het NOC*NSF, als de overkoepelende sportbond, aanwezig. De club kreeg de kans om haar inspirerende verhaal te delen en wij, als MX-Masterplan, lichtte toe hoe we op nationaal niveau meerdere clubs stimuleren om te verduurzamen en financiële middelen beschikbaar stellen voor dit doel.

Benieuwd naar de film van het Ministerie van LNV over TCD-Hummelo?

Bekijk de video hier! https://youtu.be/qKmwbQpZL-8?si=SLmYuX3SMlesJQGi

CO2-neutrale ambitie

Het NOC*NSF, welke de ambitie heeft vanaf 2050 alle sportverenigingen en clubs CO2-neutraal te maken, was dan ook erg enthousiast. De organisatie benoemde zelfs dat in het geval van TCD-Hummelo aan natuurbeheer wordt gedaan. Een prachtig compliment! Namens MX-masterplan hebben we dan ook ‘’gelabeld’’ geld gereserveerd voor verdere verduurzaming van clubs, want ook wij geloven sterk in de harmonie tussen motorcross en de natuur. Samen werken we aan een betere wereld!