Terugblik: succesvolle en interactieve regiomeetings met crossclubs!

Het MX-Masterplan heeft intensief contact met permanente crossclubs om deze te ondersteunen in de drie belangrijke pijlers: vergunningen, veiligheid en verduurzaming. Om ervaringen met elkaar te delen en van elkaar te leren is vanuit het MX-Masterplan het initiatief ontstaan voor het opzetten van regiomeetings met crossclubs.

 

Voorstellen van experts

De regiomeetings waren een perfecte gelegenheid voor het MX-Masterplan bestuur- en uitvoeringsteam om zich voor te stellen aan alle bestuursleden van de clubs. Het MX-Masterplan had Gerrit-Jan Vierhuizen van MSV NOV Heerde gevraagd om zijn ervaringen met het MX-Masterplan van de afgelopen jaren te delen. Hier kwamen mooie verhalen en waardevolle tips uit.

regiomeeting MX-Masterplan

 

Positieve reacties

De regiomeetings hebben plaatsgevonden bij MAC Veldhoven en Motorsportpark Gelderland Midden in november 2023. De opkomst was enorm goed. De interactieve sessies zorgde voor voldoende discussies en goede gesprekken onderling. Erg waardevol om te horen wat zoal leeft bij de motorcrossclubs en de herkenning onderling te ervaren.

Veel gehoorde uitspraken van bestuursleden waren dan ook: “als club heb je het gevoel dat je er niet alleen voor staat”, “het wiel hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden, want de kennis is er bij het MX-Masterplan”, “we kunnen putten uit ervaringen van andere clubs”. Tijdens de avonden was dan ook duidelijk te merken dat clubs elkaar opzoeken en elkaar willen versterken in hun positie.

regiomeeting mx masterplan 2

Voor herhaling vatbaar

Al met al waren het geslaagde bijeenkomsten waarbij de energie ervan af spatte en er een nog hechtere crossgemeenschap is ontstaan in Nederland.