Veiligheid en veiligheidssystemen


We zijn ons ervan bewust dat we met een uitdagende en soms wat risicovolle sport bezig zijn. Bij MX-Masterplan staat de veiligheid van rijders en toeschouwers hoog op de agenda. Als onderdeel hiervan bieden we financiƫle ondersteuning voor essentiƫle veiligheidsmaatregelen, zoals het plaatsen van afzettingen bij tunnelbulten en hekken op kwetsbare locaties. Zo proberen we de sport veiliger te maken voor rijder en publiek.

Eye-Track

In Nederland zijn verschillende veiligheidssystemen actief om de veiligheid op de circuits te verbeteren. Een van de meest bekende systemen is Eye-Track, dat op meerdere crosscircuits wordt toegepast. Dit is een slim camerasysteem dat kan zien of er bijvoorbeeld achter een springbult of een ondoorzichtige bocht een rijder is gevallen. Wordt er door het systeem een val gedetecteerd, zullen de signaallampen voor de betreffende springbult of bocht af gaan.

 

Nieuwe GPS-systemen

MX-Masterplan is op dit moment in gesprek met twee andere leveranciers van veiligheidssystemen. Deze leveranciers bieden een systeem dat op basis van GPS functioneert.

Deze systemen zijn veel belovend qua mogelijkheden. De leveranciers bevinden zich momenteel in een uitgebreide testfase die tot het einde van dit jaar loopt. Binnenkort praten we de crossclubs bij over de ontwikkelingen en resultaten van deze leveranciers. Hierdoor krijgen de clubs de kans zich nog verder te verdiepen in de mogelijkheden van deze systemen. Samen doen we er alles aan de motorsport nog veiliger te maken!