Projecten

Projecten

Het MX-Masterplan heeft drie pijlers waarop we actief ondersteunen:

Vergunningen

Het deel vergunningen bestaat uit een tweetal onderdelen: als eerste moet er een bestemmingsplan zijn vanuit de gemeente en als tweede moet er een omgevingsvergunning zijn. Het MX-Masterplan ondersteunt de motorcrossclubs bij het realiseren / actualiseren van de juiste vergunningen.

Lees meer

Veiligheid

Een veiligheidssysteem op de baan kan met camera’s en signaleringslampen ondersteuning bieden tijdens trainingen op de baan. Daarmee is zowel op de baan als in de centrale bediening en/of bij de EHBO daardoor overzicht van de situatie op de baan ten aanzien van signalering. Aangezien het een ondersteuningssysteem is, zullen tijdens wedstrijden nog steeds de bacoposten bemand moeten worden.

Lees meer

Verduurzaming

Ten aanzien van verduurzaming kan je als motorcrossclub het nodige doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een systeem dat water en vet kan scheiden bij de afspuitplaats, zonnepanelen op het clubgebouw, ledverlichting in de kantine, biobrandstof voor baanmaterieel, een geluidswal die aangeplant is met groen, planten van bomen, waterpoelen aanleggen en ga zo maar door.De volgorde waarin we contact opnemen met de clubs is bepaald op basis van afstand van motorcrossclubs ten opzichte van andere club in combinatie met het aantal gekoppelde licenties aan deze crossclub. Dit betekent dat we streven naar een goede balans in de ondersteuning van alle crossclubs zodat iedere club de juiste aandacht ontvangt. Hierdoor ondersteunen we clubs in de gezonde mix.

Het MX-Masterplan neemt daarbij niet de taken over van clubs, maar biedt kennis en ondersteuning op de drie pijlers die hier genoemd worden. We zullen dan ook niet op de stoel van het clubbestuur gaan zitten als het gaat om het maken van beslissingen.

Het MX-Masterplan is bezig met ondersteuning van diverse crossclubs. Binnenkort volgt op deze pagina een overzicht van alle projecten waar we als MX-Masterplan mee bezig zijn.

Lees meer

Uitgaven en inkomsten

Inkomsten

 • Donaties
  670000

Totaal: €

Uitgaven

 • Onkosten
  30000
 • Vergunningen
  20000
 • Veiligheidssysteem
  25000
 • Verduurzaming
  13000

Totaal: €

Data gebaseerd op berekening van 05/08/2022.

Toekomstige uitgaven

 

Het MX-Masterplan heeft Q1 en Q2 van 2022 vooral nodig gehad voor inventarisaties bij motorcrossclubs en heeft nog beperkt uitgaven gedaan.

 

Ondersteunende verwachtingsuitgaven voor crossclubs in Q3 en Q4 van 2022

 • Vergunningen indicatie tussen €15.000 en €75.000 (opstart bedragen diverse vergunningstrajecten)
 • Veiligheidssystemen indicatie tussen €25.000 en €125.000 (een aantal aan te schaffen veiligheidssystemen)
 • Verduurzaming indicatie tussen €10.000 en €20.000