Verduurzaming

Alle motocrossclubs kunnen direct aan de slag met een stukje te verduurzamen.

Als MX-Masterplan zijn we in gesprek met meerdere energie coaches. Deze coaches zijn gratis inzetbaar voor de clubs om gezamenlijk te kijken welke acties gezet kunnen worden voor de verdere verduurzaming.

Als eerste vindt er een inventarisatie plaats gevolgd door een adviesrapport. Dit geheel vrijblijvend en geeft een goed beeld van de verdere mogelijkheden.

Van een energie inventarisatie t/m het beoordelen van offerte zal de energiecoach gratis inzetbaar blijven. Dus waarom zou je daar geen gebruik van maken.

Per situatie kan de motocrossclub bekijken welke aanpassing mogelijk zijn in b.v. het kantine gebouw tot de volledige motocrossclub accommodatie en dus het hele crossterrein.

Het MX-Masterplan heeft een duurzaamheidsfilmpje gemaakt waarbij het laat zien dat motorcrossen en de natuur prima samen gaan als het gaat om natuurbeheer. Het is een mindset om aandacht te hebben voor verduurzaming. Dat dit een positief effect heeft op de omgeving en tevens kan helpen bij het tot stand brengen van de omgevingsvergunning.

Het MX Masterplan is in gesprek met een fabrikant van elektrische motoren en ook met het opwekken van energie en het opslaan ervan. We zullen de komende jaren meer en meer gaan zien ten aanzien van de ontwikkelingen rond elektrische motoren en het gebruik op de crossbaan.

Overzicht